Σ. Τσιτουρίδης: Είμαστε πάλι μαζί για όσα μας στέρησαν

Σ. Τσιτουρίδης: Είμαστε πάλι μαζί για όσα μας στέρησαν

 *«Πλημμύρισε» το Συνεδριακό Κέντρου του Δήμου Κιλκίς

*Διάλογος με τους συγκεντρωμένους μετά την ομιλία

* Για τα χρέη να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται

* Δριμύτατη επίθεση εναντίον «μεγαλοσυμφερόντων»

* «Φτάνει πια η άκριτη στήριξη του αρχηγού για να μην τον στεναχωρήσουμε

* Εντολοδόχος των τραπεζιτών, ο Παπαδήμος – Ζούμε έναν άκρατο και ακραίο καπιταλισμό

 

Την πιο δυναμική ομιλία της πολιτικής του καριέρας έκανε πριν λίγο στο Κιλκίς, ο Σάββας Τσιτουρίδης. Επικεντρώνοντας, για πρώτη φορά όπως είπε, στο πρόσωπό του, στη πολιτική διαδρομή, τις ιδέες και τις προτάσεις του, έκανε εκατοντάδες Κιλκισιώτες που γέμισαν ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο, να διακόπτουν δεκάδες φορές την ομιλία του με θερμά χειροκροτήματα.

Με βάση τα δεδομένα της παρούσας προεκλογικής περιόδου, η σημερινή συγκέντρωση ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και του ίδιου του κ. Τσιτουρίδη, όπως κι ο ίδιος παραδέχτηκε, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη στήριξη του κι υποσχόμενος ότι δεν θα τον προδώσει!

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός δεν περιορίστηκε στην υψηλών τόνων ομιλία του, αλλά προχώρησε στο τέλος και σε διάλογο με τον κόσμο, απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις που του τέθηκαν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ` αυτή τη διαδικασία της συζήτησης παρουσιάζουν οι θέσεις που διατύπωσε για το φλέγον θέμα των μεταλλείων, για το οποίο δεσμεύτηκε ότι «κανείς δεν θα πατήσει στα Κρούσια για τον χρυσό όσο το ελληνικό Δημόσιο παραμένει αναξιόπιστο.

Mε έκδηλη την συγκίνηση απ` το γεγονός ότι εκφωνεί μετά από 5 χρόνια μια ομιλία στους φίλους και ψηφοφόρους του στο Κιλκίς, ο κ. Τσιτουρίδης ξεκίνησε λέγοντας: «Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω επιτέλους και για μένα, κι όχι μονάχα για την πατρίδα, την παράταξη ή τον αρχηγό, όπως έκανα μέχρι τώρα». Για να προσθέσει με νόημα: «Φτάνει πια η άκριτη στήριξη του αρχηγού για να μην τον στεναχωρήσουμε. Με στέρησαν εσάς από μένα αλλά είμαστε πάλι μαζί για όσα μας στέρησαν».

 

Κάνοντας μια αναδρομή στην πολιτική του καριέρα, ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε: «Νιώθω περήφανος όταν δηλώνω πρώην υπουργός επειδή νιώθω υπερηφάνεια και για το έργο που επιτέλεσα για τον τόπο μου. Παρ` όλα αυτά όταν εγκαινιάστηκε το έργο της Αρτζάν, το οποίο ήταν το πρώτο που δημοπράτησα όταν ανέλαβα υπουργικά καθήκοντα το 2004, κανείς δεν με κάλεσε στα εγκαίνια».

Μ` αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά το τελευταίο διάστημα της υπουργίας του, ο κ. Τσιτουρίδης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον μεγαλοεκδοτών, καναλαρχών κι  εντεταλμένων δημοσιογράφων, όπως είπε, οι οποίοι κήρυξαν εναντίον του «έναν βρώμικο πόλεμο», όταν είδαν πως θίγονται με την πολιτική του ως υπουργού, διάφορα μεγαλοσυμφέροντα.

Εκφράζοντας την πικρία του για τον αποκλεισμό του απ` τις λίστες των υποψηφίων της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι παρά την άδικη  απόφαση του Κ. Καραμανλή, έδωσε και τότε τον «αγώνα για την φανέλα» ζητώντας απ` τους ψηφοφόρους «να δανείσουν την έδρα σε άλλον υποψήφιο του κόμματος».

 

«Βρήκα στην πολιτική συναδέλφους που δεν δούλεψαν ποτέ και διαπίστωσα ότι υπάρχουν εφοπλιστές που δεν πλήρωσαν φόρο ούτε ένα ευρώ. Αυτοί που ευθύνονται για τη δημιουργία χρεών, να τα πληρώσουν, στέλνοντας τον λογαριασμό σ` εκείνους που πρέπει. Εγώ, πάντως, δεν χρωστώ σε κανέναν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιτουρίδης, υπερασπιζόμενος το πρόγραμμα «Ζάπειο 3″ που εξήγγειλε την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς. «Δεσμευόμαστε ότι δεν θ` αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις, θ` αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και τα επιδόματα των πολυτέκνων», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε «εντολοδόχο των τραπεζιτών». «Στήθηκε ένα ολόκληρο σύστημα που τον θέλει πρωθυπουργό. Για να μην ξανάχουμε τον Παπαδήμο πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά το κόμμα μας. Αν παραμείνει ο Παπαδήμος, και 50.000 ψήφους να πάρω θα είμαι άχρηστος ως βουλευτής. Ζούμε έναν άκρατο και ακραίο καπιταλισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιτουρίδης έκλεισε την ομιλία του ζητώντας τη στήριξη των Κιλκισιωτών, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να τον κρίνουν, όπως είπε, κάτω απ` τα θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην υπουργός Ν. Τσαρτσώνης, οι Χρ. Γκουντενούδης, Β. Μπαλάσκας, Π. Κολότσιος, Θ. Λαπόρδας και Π. Τονικίδης, ο πρώην γ.γ. ΥΠΑΓΑΤ Μάκης Αλιφακιώτης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Νανά Αηδονά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημ. Ιωακειμίδης κα.

 

Σε λίγο το σχετικό βίντεο απ' την εκδήλωση του υπ. Βουλευτή

Ρεπορτάζ: kilkis24

 

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Παιονίας
Δήλωση Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου
Συναντήσεις Γεωργαντά με τους Πρυτάνεις της Κ. Μακεδονίας
Κ. Βιολιτζής: "Το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει απογοητευμένους"
Ποιοι εκλέγονται στο Επιμελητήριο
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Παιονίας
Δήλωση Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου
Συναντήσεις Γεωργαντά με τους Πρυτάνεις της Κ. Μακεδονίας
Κ. Βιολιτζής: "Το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει απογοητευμένους"
Ποιοι εκλέγονται στο Επιμελητήριο