PayPal: Ο ποιο ασφαλής τρόπος αγοράς μέσω ίντερνετ .

PayPal: Ο ποιο ασφαλής τρόπος αγοράς μέσω ίντερνετ .
 Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της  χώρας μας  , θεωρεί ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ τις  αγορές μέσω διαδικτύου λόγω άγνοιας .Το συγκεκριμένο άρθρο θα ξεκαθαρίσει τις τυχόν φοβίες  που υπάρχουν .
 
PayPal  =  Online Αγορά με την κάρτα σας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ   ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ   ΤΗΣ  στον πωλητή .
 
Ας το δούμε αναλυτικά.
 
 Το PayPal είναι ο ποιο ασφαλής και απλός Τρόπος για να πραγματοποιήσετε ποικίλες χρηματικές συναλλαγές στο διαδίκτυο . Συγκεκριμένα, μπορείτε να πληρώσετε για αντικείμενα που αγοράζετε στο eBay, καθώς και σε εκατοντάδες άλλες μεγάλες ιστοσελίδες λιανικής πώλησης. Επιπροσθέτως, σας παρέχει τη δυνατότητα να στείλετε χρήματα γρήγορα και με ασφάλεια σε οποιονδήποτε έχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
 
Πως λειτούργει το PayPal ;
 
Είναι απλό .
Όπως κάνετε ένα λογαριασμό σε μια σελίδα  μόνο που εδώ δίνετε  με  ασφάλεια τα πραγματικά σας στοιχεία και ΟΧΙ ψεύτικα . (Άλλωστε αν έχετε  Facebook έχετε δώσει πολλά περισσότερα στοιχεία και με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) .
Μετά από αυτό μπορείτε να προσθέσετε και τα στοιχεία της κάρτας σας για να έχετε τη δυνατότητα να στείλετε ή να λάβετε χρήματα.
 
 
Τι κάρτα χρειάζεται ;
 
Για να μπορεί το Paypal να πληρώνει τις αγορές σας , θα πρέπει με κάποιο τρόπο να λαμβάνει το χρηματικό ποσό από εσάς και  αυτός είναι με κάρτα .
 
Υπάρχουν 2 είδη καρτών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές:

* Οι Πιστωτικές κάρτες
* Οι Χρεωστικές κάρτες

Όσων αφορά την πρώτη κάρτα, ο κόσμος είναι διχασμένος. Υπάρχουν αυτοί που τις χρησιμοποιούν κατά κόρον (πολλές φορές αλόγιστα) και αυτοί που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για πιστωτική.
Πλέον όλες οι τράπεζες προσφέρουν δεκάδες διαφορετικές με διάφορα ονόματα και Bonuses.
H πιστωτική σας  δίνει την δυνατότητα να κάνετε αγορές χωρίς να χρειάζεται να έχετε λεφτά στον λογαριασμό σας  και κάθε μήνα σας  στέλνει τον λογαριασμό που μπορείτε  να τον πληρώνετε  ολόκληρο ή απλά ένα μέρος του, όλη η διαδικασία βέβαια γίνεται και με τους ανάλογους τόκους.

      Το δεύτερο είδος κάρτας είναι η χρεωστική, δηλαδή η κάρτα που μας δίνουν από την τράπεζα όταν ανοίγουμε έναν λογαριασμό για να χρησιμοποιούμε τα ATM's (Αυτόματα μηχανήματα ανάληψης).
Το πλεονέκτημα της χρεωστικής κάρτας είναι ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για αγορές μόνο αν έχει μέσα στον λογαριασμό λεφτά οπότε ακόμα και αν υπάρξει κάποιο μπέρδεμα να πέσει στα χέρια κάποιου κακόβουλου ,  το πολύ πολύ να μας πάρει το ποσό που θα έχει μέσα (γι' αυτό και φροντίζουμε να κάνουμε αγορές μόνο με PayPal)
Η διαδικασία απόκτησής της είναι απλή:
Πάμε σε μια τράπεζα (που μας εξυπηρετεί) με την ταυτότητά μας, ανοίγουμε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου και κάνουμε την αίτηση για κάρτα ανάληψης
Μόλις πάρουμε την κάρτα και την ενεργοποιήσουμε στην τράπεζα θα μπορούμε και να κάνουμε αγορές με αυτήν.
 
Γιατί είναι ασφαλές το PayPal ;
 
 
Γιατί
- Όλα τα προσωπικά και τα οικονομικά σας στοιχεία είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια στον διακοσμητή (server) του PayPal.
- Όταν χρησιμοποιείτε το PayPal για online πληρωμές, παρέχετε μόνο την ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που έχετε δηλώσει στο Paypal.
- Τα καταστήματα λαμβάνουν τις πληρωμές από το PayPal χωρίς να έχουν την δυνατότητα να δουν τα προσωπικά και τα οικονομικά σας στοιχεία.
- Το Paypal αφαιρεί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αγορά που κάνατε από την κάρτα σας ή από το λογαριασμό σας Paypal.
 
Ο παραλήπτης το μόνο που κάνει είναι να παραλαμβάνει τα χρήματα και ΟΧΙ αριθμούς καρτών. 

 

 

Είναι 100% ασφαλές ;  
 
 Όχι , αλλά για να μπορέσει κάποιος να κλέψει κάποιο λογαριασμό του PayPal (κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα )θα πρέπει να έχει  άκρως απίστευτες ικανότητες και υπολογιΣΤΕΣ τεραστίων δυνατοτήτων  . Οπότε αν κάποιος έχει όλα αυτά , για ποιο λόγο να μπει στην διαδικασία  να κλέψει τον δικό σας λογαριασμό , και να μην μπει σε μια τράπεζα.
 
 
 
Περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε το  ΤΖΟΚΕΡ  παρά να σας κλέψουν στο PAYPAL .

  

Φαντάζομαι να έδωσα λίγο παραπάνω φώς στα σκοτεινά σημεία  για τις Online Αγορές μέσω PayPal .

 

Απορίες , Κακίες , Προσθήκες,

παρακάτω  στα  σχόλια.

 

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Παιονίας
Δήλωση Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου
Συναντήσεις Γεωργαντά με τους Πρυτάνεις της Κ. Μακεδονίας
Κ. Βιολιτζής: "Το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει απογοητευμένους"
Ποιοι εκλέγονται στο Επιμελητήριο
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Παιονίας
Δήλωση Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου
Συναντήσεις Γεωργαντά με τους Πρυτάνεις της Κ. Μακεδονίας
Κ. Βιολιτζής: "Το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει απογοητευμένους"
Ποιοι εκλέγονται στο Επιμελητήριο