Ο κ. Τσίπρας μονιμοποιεί το μνημόνιο

Ο κ. Τσίπρας μονιμοποιεί το μνημόνιο

Mε αφορμή την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την επικύρωση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές στη Βουλή, η Ώρα Αποφάσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση μονιμοποιεί το μνημόνιο. Δίνει δεσμεύσεις με αντάλλαγμα απλώς υποσχέσεις για το χρέος, χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο. Με νέα μέτρα μετά το 2018 και, κυρίως, με την αγκύρωση της χώρας σε ένα αδικαιολόγητο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι και το 2021, ο κ. Τσίπρας με προσωπική του ευθύνη παγιώνει το καθοδικό σπιράλ οικονομικής κρίσης -και μάλιστα τώρα που η ΕΕ εισέρχεται σε ένα νέο θετικό κύκλο ανάπτυξης.

Ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικά εκτεθειμένος και, στην πραγματικότητα, έχει αυτοακυρωθεί οριστικά. Κανένα νέο παραμύθι περί δήθεν «τέλους των μνημονίων» δεν θα συσκοτίσει την αλήθεια και τη νέα βαρύτατη προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών από την εθνικολαϊκιστική του κυβέρνηση. Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει πλέον τίποτε από αυτούς.

Η χώρα στα χέρια τους θα συνεχίσει να πορεύεται χωρίς πυξίδα εξόδου και η κοινωνία θα αντιμετωπίσει επιδείνωση της κρίσης, με τον οριστικό οικονομικό αφανισμό της μεσαίας τάξης, των νέων και των παραγωγικών ηλικιών, εναντίον των οποίων και μέσω της υπερφορολόγησης και των δυσβάστακτων ασφαλιστικών εισφορών, στρέφονται τα περισσότερα μέτρα του διαρκούς πλέον, μνημονίου του κ. Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, τα καλύτερα στοιχεία της δημόσιας περιουσίας, αφού πέρασαν στα χέρια των δανειστών για 100 χρόνια και απαξιώθηκαν συστηματικά από την αριστερή κυβέρνηση (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ, Αεροδρόμια, ΔΕΗ κλπ), ξεπουλιούνται κυριολεκτικά, ούτε καν αντί πινακίου φακής.

Ως Ώρα Αποφάσεων πιστεύουμε ότι για να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο απαιτείται ελληνικό εθνικό σχέδιο που θα οδηγήσει άμεσα:

-Στην αναδιάρθρωση του χρέους και στο τέλος του μνημονίου

-Στην ανάπτυξη με επενδύσεις για την παραγωγή ανταγωνιστικών αγαθών και υπηρεσιών

-Σε ένα νέο πολιτικό σύστημα.

Γι΄αυτό από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας κινούμαστε σε αυτήν τη γραμμή και καταθέτουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις μας.

Τέλος, υπογραμμίζουμε κατηγορηματικά ότι οι έχοντες συνταγματική και εθνική ευθύνη -είτε ως Κυβέρνηση είτε ως Αντιπολίτευση- είναι υποχρεωμένοι να ενισχύσουν κι όχι να αποδυναμώσουν τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα θέματα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά και του επαναπατρισμού του ανθρώπινου και οικονομικού κεφαλαίου της.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι βέβαιο πως δεν αντέχουν άλλο να παρακολουθούν το κακοπαιγμένο έργο του αριστερού και του δεξιού εθνικολαϊκισμού, της εθνικής ανευθυνότητας καθώς και της κομματικής κερδοσκοπίας πάνω στην ημιθανή, οικονομικά και κοινωνικά, πατρίδα μας.

 

 

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Παιονίας
Δήλωση Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου
Συναντήσεις Γεωργαντά με τους Πρυτάνεις της Κ. Μακεδονίας
Κ. Βιολιτζής: "Το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει απογοητευμένους"
Ποιοι εκλέγονται στο Επιμελητήριο
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Παιονίας
Δήλωση Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου
Συναντήσεις Γεωργαντά με τους Πρυτάνεις της Κ. Μακεδονίας
Κ. Βιολιτζής: "Το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει απογοητευμένους"
Ποιοι εκλέγονται στο Επιμελητήριο