Αρχική

Λαμπαδηφορία μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Λαμπαδηφορία μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Το μύνημα των ποντιακών συλλόγων του δήμου Κιλκίς ότι «Ως Έλληνες και ως Πόντιοι, αρνούμαστε να παραδώσουμε στη λήθη τις χιλιάδες των νεκρών μας, κι αγωνιζόμαστε μέχρι που να αναπαυτούν οι ψυχές τους. Η υποχώρηση από την υποχρέωση αυτή, αποτελεί ηθική, αλλά και εθνική ύβρη. Η αλήθεια απαιτεί σεβασμό στα γεγονότα και ΤΙΜΗ στα θύματα.» μετέφεραν με τον καλύτερο τρόπο χθές το βράδυ ενωμένοι και αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων.

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λαμπαδηφορία της ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», από τον «Κήπο-πάρκο» μέχρι την πλατεία Ειρήνης, μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και 21ης Ιουνίου με τη συμμετοχή ποντιακών συλλόγων αλλά και πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Κιλκίς.

Στην πλατεία Ειρήνης ακούσθηκαν αποσπάσματα από καταγραφές ανθρώπων που έζησαν την θηριωδία των Τούρκων από την γενική γραμματέα των «Αργοναυτών» κ. Ελένη Ελευθεριάδου ενώ η χορωδία ερμήνευσε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια με την συνοδεία μουσικών οργάνων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προοτροπή να συμμετάσχουμε την Κυριακή 21.5.17 στον ίδιο χώρο στις κεντρικές εκδηλώσεις της πολιτείας για τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Φωτό και video από την δημοσιογραφική ιστοσελίδα maxitis.gr (ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ)

ΓΚΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ευκαιρίες Αγοράς

Τελευταίες Καταχωρήσεις Ευκαιρίaς Αγοράς

Δεν υπάρχουν προς το παρόν καταχωρίσεις σε αυτή την κατηγορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ