Αρχική

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (Λ. Πιραντέλο) για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (Λ. Πιραντέλο) για το Νοσοκομείο Κιλκίς

 Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με τον απολογισμό του α' τριμήνου στο ΓΝ Κιλκίς, όπου γίνεται λόγος για ανοδική πορεία, διαπιστώσαμε την πλήρη εναρμόνιση των δηλώσεων και την παρουσίαση μια πραγματικότητας τελείως διαφορετικής από τη αλήθεια, όπως ακριβώς οι πολιτικοί προϊστάμενοι της μνημονιακής κυβέρνησης πράττουν καθημερινά: «Όλα βαίνουν καλώς και η ανάπτυξη έρχεται..»

Μόνο που η αλήθεια είναι πιο σκληρή (δυστυχώς για τον κόσμο και όχι για αυτούς που μας έφεραν εδώ). Μπορεί να νούμερα που παρουσιάζονται (γιατί αυτά βολεύουν), να ευημερούν, όχι όμως και οι άνθρωποι που εν προκειμένω είναι και ασθενείς.

Εκτός από τις μεγαλόσχημες υποσχέσεις και εξαγγελίες (πλήρωση θέσεων, φυσικό αέριο κοκ) που παραπέμπονται και αυτές στο μέλλον με την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα βρεθούν πόροι (προφανώς από το χαράτσωμα των ασθενών), γίνεται λόγος για αύξηση της πληρότητας. Πιθανά να είναι και αλήθεια, δεδομένου ότι εξαιτίας της κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής που συντελείται, αυξάνεται και η ανάγκη του κόσμου για παροχή υπηρεσιών υγείας από δημόσια ιδρύματα. Πουθενά δε γίνεται λόγος για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ της παροχής αυτής (δε συμφέρει κάποιους). Ειδικά για το ΓΝ Κιλκίς, όπου η ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών είναι ανείπωτη, λόγω των τραγικών ελλείψεων τόσο σε προσωπικό, όσο σε υλικό (καθετήρες, γάζες, γάντια κτλ) που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την τσέπη όσων νοσηλεύονται.

Από την άλλη αν όντως στόχος ήταν η πληρότητα και όχι οι διαφημιστικοί αριθμοί δε θα αφήνονταν ολόκληρα τμήματα δίχως προσωπικό (ουρολογικό, νεφρός, πνευμονολογικό), κλινικές χωρίς υλικά (οφθαλμολογικό, ορθοπεδική).

Λόγος γίνεται ακόμα και για τη αύξηση των εσόδων  από τη είσπραξη των 5ευρων. Επικροτείται δηλαδή σαν πρακτική το χαράτσωμα των ασθενών, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι ανασφάλιστοι και τους ζητείται να πληρώσουν τη νοσηλεία τους, είτε τυγχάνουν αντιμετώπισης ως β' διαλογής ασθενείς. Η μενγκελική ιατρική στην Ελλάδα μεταφράζεται σε επιτυχία.

Αν ακόμα στέκεται όρθιο ένα τέτοιο νοσοκομείο είναι λόγω της αυτοθυσίας, υπέρβασης και μόχθου του προσωπικού, που παρότι απλήρωτο για μήνες και με στοιχειώδη μέσα στα χέρια του προσπαθεί για την κατά το δυνατόν καλύτερη φροντίδα του κόσμου.

Οι απόψεις που εκφράζονται για την ανοδική πορεία, προς το παρόν προκαλούν μειδίαμα, σύντομα όμως η οργή που υπάρχει δε θα συγκρατηθεί με ευαγγέλια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Κιλκίς καλεί όλους τους πολίτες να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην καθολική δημόσια Υγεία, η οποία παραμένει συνταγματική επιταγή της χώρας μας. Το προσωπικό του νοσοκομείου να μη στηρίξει την πολιτική του χαρατσώματος, διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολιτών και την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Για τη δημιουργία ενός μετώπου για τη δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για την ανασυγκρότηση του εθνικού συστήματος υγείας, για ένα νέο Ε.Σ.Υ. με στόχο και επίκεντρο τον πολίτη. Σε αυτόν το δρόμο καλούμε και τη διοίκηση του νοσοκομείου να συστρατευθεί, εγκαταλείποντας την πορεία υπηρέτησης της πολιτικής της καταστροφής.

                                                    ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
                                                           ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σχόλια

Ικανοτητα .... ανδρα δεικνυσι.

(αναφερομαι στο σχολιο του ΣΥΡΙΖΑ για το Νοσοκομειο του τοπου μας)
....φτάνει πια αυτη η ξύλινη γλωσσα απο τις κομματικές παρατάξεις.Αν υπαρχουν προτασεις και Ιδέες ωστε να βελτιώσουμε τα πραγματα του τοπου μας ας το κανουμε. Δεν χρειάζονται οι κομματικές αιγίδες οι οποιες τοσα χρονια ξεχείλιζαν απο σκοπιμότητα ...δεξια και αριστερα. Τα προβληματα δεν εχουν χρώμα και απαιτούν την σύμπραξη των απλων πολιτων και οχι αυτην των κομματικων ιντρίγκων και συμφερόντων. Τελικά είστε φοβεροί εσεις στα κόμματα. Μολις ο λαος, δείχνοντας την αντιδραση του στην παρουσα κατασταση, σας δώσει ενα ποσοστο που εσεις μονο στο τζακ ποτ της πρωτοχρονιάς το βλέπατε, αμεσως να προβαλετε την ξυλινη και αντιπαραγωγικη σας γλώσσα και να απαξιώσετε και τον ιδιο σας τον εαυτο. Κουραστήκαμε πια απο αυτην την πολιτεία και την αντιπολιτεια, τον λογο και τον αντιλογο μονο και μονο για να κανουμε αντιπολίτευση. Καταλαβετε το, πλεον. Ολοι κρίνεστε εκ του αποτελεσματος. Και τον Εβρεν Χοντζα να βαλουν στο νοσοκομειο διοικητή εαν ειναι άξιος και μπορεσει σε αυτην την δυσκολη κατασταση να παραξει εργο θα το επικροτήσουμε. Παντρεμενοι δεν είμαστε πλεον με κανεναν εθνοσωτήρα πριν μας αποδείξει στον στίβο τις ικανοτητες του. Τελείωσε πια το αβανταζ και η ανοχη του ρουσφετιου που βλακωδώς ο λαός σας εδεινε, και εσεις εκμεταλλευόσασταν και καταντήσατε τον τοπο μας σε αυτα τα χαλια. Οποιος απο τους υψηλα πολιτικα ισταμένους θελει να βοηθησει ας πιεσει στην βουλη να αυξηθουν τα κονδύλια. Αφηστε τους πολιτες του Κιλκις να δραστηριοποιηθούν, με μονο κοινο στοχο το συμφέρον των παιδιων τους. Εφιαλτες δυστυχως η πατριδα μας ειχε πολλους, οι ανιδιοτελείς πατριωτες μας λείπουν. Οποιοι λοιπον από τους κομματικους μηχανισμους θελετε να βάλετε γόνιμα και δημιουργικα ένα λιθαρακι …. εμπρος κοπιάστε , αλλιως παραμερίστε γιατι το μέλλον των παιδιων μας δεν συγκρίνεται με καμια κομματικη και απαξιωμένη σκοπιμότητα.

ΓΚΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ευκαιρίες Αγοράς

Τελευταίες Καταχωρήσεις Ευκαιρίaς Αγοράς

Δεν υπάρχουν προς το παρόν καταχωρίσεις σε αυτή την κατηγορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ