Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της stravakianapoda

Ξ ε κ ό λ α …… Υπάρχουν και αλλού Πορτοκαλιές

Ξ ε κ ό λ α …… Υπάρχουν και αλλού Πορτοκαλιές

Βασικά καλησπέρα σας

Πριν από λίγες μέρες άκουσα τυχαία μια συζήτηση ενός φίλου  που διατηρεί ένα εμπορικό κατάστημα στο Κιλκίς.

Το μεγάλο του ερώτημα ήταν το ΓΙΑΤΙ δεν τον στηρίζουν άνθρωποι που αυτός στηρίζει(καταστηματάρχες) και γιατί  η κίνηση του μαγαζιού του σε γενικές γραμμές   είναι πεσμένη .

Φίλε Χ….

Το ερώτημα αυτό δεν είναι μόνο δικό σου αλλά και πολλών άλλων. 

Όταν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσουμε ΌΛΟΙ, ότι ή αγορά για να κινηθεί θα χρειαστεί να κάνουμε πράξη το ρητό Κράτα με να σε κρατώ, ν' ανεβούμε το βουνό τότε ίσως κάτι να γίνει. (και ας βγάλουμε έξω την οικονομική κρίση ως δικαιολογία, γιατί μέσα σε αυτήν αναγκαστικά κινούμαστε)

Όταν έρχομαι εγώ που πουλάω πχ. παπούτσια και αγοράζω από 

εσένα γυαλιά και εσύ δεν έρθεις ούτε μία φορά να πάρεις παπούτσια από εμένα ,θα σταματήσω και εγώ να έρχομαι και θα σταματήσω να μιλάω για σένα . 

Υπάρχουν και αλλού Πορτοκαλιές….δεν νομίζεις?

 

​Όταν εσύ Φίλτατε που πουλάς ηλεκτρικά είδη και κλαίγεσαι ότι δεν έχεις δουλειά γιατί οι περισσότεροι αγοράζουν από το internet και δεν σε προτιμούν, Σ Κ Ε Ψ Ο Υ λίγο. Ο κόσμος δεν κοιμάται πλέον .Δεν είναι δυνατόν μια τηλεόραση στην αναζήτηση του Skroutz να έχει 400€ και εσύ να την πουλάς 1200€

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ?? Θέλεις να βγάλεις ενα μηνιάτικο τσακ μπαμ και να συνεχίζεις να κλαίγεσαι.

Ξ ε κ ό λ α. Υπάρχουν και αλλού Πορτοκαλιές ….

 

Φιλενάδα εσύ που πουλάς ρούχα και βλέπεις τον κόσμο να κοιτάει την βιτρίνα σου και από τους 100 μπαίνει ένας , ΨΑΞΟΥ λίγο. Είναι παράλογο, ένα ρούχο που έβαλα στο μάτι πέρσι στο μαγαζί σου ,φέτος να έχει ακόμα την ίδια τιμή.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.

Πούλα το όσο το πήρες και πάρε κάτι καινούργιο που ίσως πουληθεί καλύτερα .

Ξ ύ π ν α .

Υπάρχουν και αλλού Πορτοκαλιές…

 

Εσύ θεία που αγχώνεσαι για το παιδί σου μην απολυθεί από το κατάστημα  που δουλεύει, ΑΛΛΑ πρώτη πρώτη κανονίζεις με τις φίλες σου να τρέξεις στα Σκόπια να ψωνίσεις πατάτες και ντομάτες για να κερδίσεις 5€ και πληρώνεις 15€ στις βενζίνες , ΕΙΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ μπράβο.

Δεν σε έκοψε όμως να πάς σε ένα μανάβη ή στην λαϊκή και να πιάσεις τον άνθρωπο και να του πεις<< είμαστε 10 γυναίκες και θα ψωνίσουμε όλες από εσένα θα μας αφήσεις την πατάτα πχ 0,80 €???????>>

Τι πιστεύεις ότι θα σου πει ΟΧΙ??

Αν εσύ και οι φίλες σου το ξεκινούσατε  αυτό , και σιγά σιγά το μεταδίδατε  και στους  συγγενείς σας ,Όλοι θα ήταν ευτυχισμένοι.

Ξ Ε Κ Ι Ν Α .

Και εσείς βρε κουτσομπόλες που κράζετε τους πάντες και τα πάντα , και σας πειράζει η αγορά του Κιλκίς, και  ψωνίζετε μόνο από τας Σαλονικας ,  αλλά μόλις  βγάλει καμία προσφορά το super market είστε εκεί από της 08:30 μην χάσετε .

Δεν ντρέπεστε ΚΑΘΟΛΟΥ. Φ Τ Α Ν Ε Ι νιώστε λίγο.

Τα κρέατα Μαδαγασκάρης που τρώτε επειδή είναι φθηνά σας έχουν πειράξει τα μυαλά.  

Στηρίξτε και λίγο τον τόπο σας. Δεν είναι πρόβλημα .

Οι χρυσές εποχές που έδεναν τα σκυλιά με λουκάνικα έχουν τελειώσει και είναι πλέον παρελθόν .Ο κόσμος έχει ιντερνετ, η πληροφόρηση είναι τεράστια .

Τώρα θα μου πείτε ότι το γυρίσανε πολύ στην αγορά μέσω Ιντερνετ και κάνει κακό στην τοπική  αγορά .

Έχετε εν μέρει δίκιο αλλά όχι απόλυτο .

Γιατί ?

Γιατί φίλε  πριν σε ρωτήσω είμαι σίγουρος ότι θα μου πεις <<να τα έχουν φθηνά να τα πάρω από εδώ>> σου απαντώ ότι αν θέλεις πχ. κάτι που έχει εδώ 200€ και το βρεις 70€ αλλού, πάρε το , αλλά προσπάθησε και εσύ να γίνεις μέρος της λύσης .Αν κάνει εδώ 200€ και το βρεις αλλού170€ πάρε το από εδώ.

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ   …… ς   Από αυτόν που θα το πάρεις κάποια στιγμή θα στα επιστρέψει με το παραπάνω .

Ξ Υ Π Ν Α 

Τώρα αν εξακολουθείς και πιστεύεις  ότι το ιντερνετ σου κάνει κακό , ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΦΙΛΟ. Ψάξου λίγο , σύγκρινε τις τιμές σου ,προσπάθησε να γίνεις λίγο ελκυστικός , διαφημίσου, υπάρχουν διάφορες σελίδες στην πόλη μας όπως αυτή που μπορεί με ένα χαμηλό κόστος να σε κάνει να φανείς περισσότερο.

 Δεν παίζει ρόλο τι πουλάς ,απλά γίνε ποιο ελκυστικός σε όλα .

 

Πρέπει να το αποδεχτούμε όλοι και να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Αν ο ένας στηρίξει τον άλλο ΟΛΟΙ μπορούμε να έχουμε δουλειά ,είτε λέγεσαι υπάλληλος είτε λέγεσαι καταστηματάρχης .

Αλλά μέχρι τότε ξεκίνα το εσύ , και μετάδωσε το , μην περιμένεις πότε στην Ελλάδα να γίνουν όλα όμορφα για να ξεκινήσεις. Ξεκίνα πρώτα με εσένα, τους συγγενείς σου, τους φίλους, την γειτονιά σου, και  αν και αυτοί κάνουν το ίδιο εκείνη η μέρα είναι κοντά.

Συγνώμη αν σε έκανα να νιώσεις κάπως με αυτά που έγραψα.

Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε συλλογικά και όχι ατομικά, για το καλό όλων μας…   

 

VIO-KAR PLUS
ΓΚΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Στραβά & Ανάποδα

Η πόλη που μένουμε εμείς και τα παιδιά μας έχει γεμίσει<< ΣΤΡΑΒΑ & ΑΝΑΠΟΔΑ>> και κανένας πλέον δεν δίνει σημασία σε αυτήν την τόσο ΑΣΧΗΜΗ οπτική ΡΟΥΤΙΝΑ .Το Blog ΣΤΡΑΒΑ & ΑΝΑΠΟΔΑ μαζί με όλους όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν θα προσπαθήσει να δώσει στο φώς της δημοσιότητας όλα αυτά που μέχρι χθες προσπερνούσαμε . Από μία λακκούβα στον δρόμο που μένει βδομάδες εκεί και καταστρέφει αυτοκίνητα , Σκουπίδια στους δρόμους , αυτοκίνητα που παρκάρουν όπου θέλουν, και πολλά πολλά άλλα . Μια φωτογραφία , λίγα σχόλια , και η οδός , σε αυτό το Blog ίσως είναι μια αρχή.
Και που ξέρετε ίσως διορθωθεί και κάτι…….
Email: [email protected] και γραψτε Στραβά και Ανάποδα

Ευκαιρίες Αγοράς

Τελευταίες Καταχωρήσεις Ευκαιρίaς Αγοράς

Δεν υπάρχουν προς το παρόν καταχωρίσεις σε αυτή την κατηγορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ